Wist u dat échte financiële planning en fiscaliteit niet altijd gekoppeld zijn?


Als een artikel op de voorpagina van De Tijd van dit weekend zelfs het 19.00h journaal haalt dan vinden wij daar wel wat van, bij Cring. 

Omdat we in elke blog het FQ van onze lezers willen helpen opkrikken, nemen we u even mee in het korte artikel. 

Journalist Wouter Vervenne illustreert een trend waarbij we met z'n allen kiezen voor financiële producten met een hoger rendement, ondanks de hogere belasting die daarmee gepaard gaat, namelijk roerende voorheffing. Dit is, tot zijn verbazing, in contrast met het streven naar minimale belasting.

Bij Cring weten we dat Financial Life planning niet primair over belastingvoordelen moet gaan, maar over het realiseren van de persoonlijke doelstellingen van onze cliënten.

Hier zijn vijf redenen waarom we bij Cring onze cliënten aansturen om hun doelen te bereiken, in plaats van zich te focussen op het vermijden van roerende voorheffing:

1. **Persoonlijke Doelen:** De financiële strategie van Cring richt zich op wat klanten echt belangrijk vinden in hun leven. Hier komen uiteraard ook een aantal korte termijn doelen om de hoek kijken. Voor die korte termijn doelen is het belangrijkste dat het vermogen wordt gespreid in liquide en risicoloze oplossingen om ook deze persoonlijke doelen te verwezenlijken.

2. **Financiële Zekerheid:** Onze advisering rondom van een korte termijnplan kan perfect samenlopen met termijnrekeningen op 3 maanden of 6 maanden.  Die geven sinds enige tijd weer een beter rendement dan uw spaarrekening ook, nà de roerende voorheffing.

3. **Match met Levensstijl:** Onze aanpak is gericht op het creëren van een levensstijl die in lijn is met de wensen en waarden van de cliënt. Dit gaat verder dan alleen vermogensbeheer en houdt ook rekening met hoe iemand zijn leven wil inrichten en welke middelen daarvoor nodig zijn in de komende 12 tot 24 maanden.

4. **Eerlijk Advies:** Cring biedt eerlijk en transparant advies, onafhankelijk van financiële groepen, verzekeraars of vermogensbeheerders. Ons doel is niet om klanten te sturen naar producten die alleen gericht zijn op belastingbesparing, maar om hen te voorzien van advies dat hun algehele financiële welzijn ten goede komt.

5. **Educatie:** We streven ernaar om het Financieel Quotiënt (FQ) van onze cliënten te verhogen, door hen te voorzien van kennis en vaardigheden die nodig zijn om verstandige financiële beslissingen te nemen. Deze educatie helpt hen om verder te kijken dan enkel fiscale overwegingen.

Samengevat, bij Cring gaat het om het afstemmen van de financiële strategie op de levensdoelen en waarden van de cliënt, en niet enkel om het besparen van belasting.

Dit zorgt voor een holistische en klantgerichte aanpak waarbij het financiële welzijn van de cliënt altijd voorop staat.

Daarnaast is het vanzelfsprekend dat wij bij Cring onze cliënten ook helpen met hun fiscale vraagstukken. We begrijpen als geen ander dat fiscale efficiëntie een belangrijke rol speelt in een gezonde financiële planning. We zijn er om onze cliënten te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van belastingen en ervoor te zorgen dat hun financiële plannen niet alleen in lijn zijn met hun levensdoelen maar ook fiscaal geoptimaliseerd zijn. In onze bagage zit zowel de personenbelasting, vennootschapsbelasting en erfbelasting als het algemene erfrecht, huwelijksvermogensrecht als tal van vermogensrechtelijke kennis. 

Een nieuwe regering op komst – nieuwe regels en nieuwe fiscaliteit.

Ons team houdt nauwlettend de veranderende belastingwetten en -regels in de gaten en integreert professioneel belastingadvies in onze dienstverlening. Dit betekent dat we proactief adviseren over belastingstrategieën die aansluiten bij de investeringsbeslissingen en levensplanning van onze cliënten. Of het nu gaat om het maximaliseren van belastingvrijstellingen, het kiezen van fiscaal efficiënte investeringen of het structureren van overdraagbaar vermogen op een manier die belastingdruk minimaliseert, we maken deel uit van uw team. 



Het is onze overtuiging dat een zorgvuldige balans tussen fiscale planning en het nastreven van persoonlijke doelen meer dan ooit de sleutel is tot een succesvolle en voldoening gevende financiële toekomst.

Bij Cring zijn we toegewijd om onze cliënten te begeleiden in het volledige spectrum van financiële planning, inclusief fiscale optimalisatie. Want uiteindelijk is het onze missie om te zorgen dat onze cliënten financieel gezond zijn, in elke betekenis van het woord.

Het artikel uit De Tijd treedt onze filosofie bij en benadrukt de toenemende tendens waar gezinnen kiezen voor financiële producten met een hoger rendement, ondanks de hogere roerende voorheffing die daarbij hoort. Dit toont aan dat mensen bereid zijn te investeren in hun toekomst, zelfs als dit betekent dat ze meer belasting moeten betalen.

In ons streven naar financiële zekerheid en stabiliteit op de lange termijn, is aandacht hebben voor het hier en nu geen luxe, maar een noodzaak. Het help u bij het creëren van een levensstijl die in overeenstemming is met uw persoonlijke wensen en waarden.

Dus, blijf onze korte blogs lezen en weet u elke zondag weer een beetje gesterkt in uw kennis en kunde om goede keuzes te maken inzake uw financiën.





Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor  gebruik door hem.  Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons