Beleggingsadvies: Niet vergeten ook uit te voeren!


Te veel advies  

Als je begin deze week je geld van de staatsbon uitbetaald kreeg met intrest en je had nood aan advies wat er mee te doen, dan moest je niet klagen. Advies overhoop maar veel ging terug naar de essentiële keuze voor de 'spaarder': moet ik in alle omstandigheden over dat geld kunnen beschikken of kan ik het  één jaar of zo missen. Dit lijkt ons een budgetteringsoefening en geen beleggingsstrategie. Zaak afgesloten zouden we zeggen. 

Maar de banken wil meer geld dan alleen dat van de budgetoefening bij zich houden. Dus krijg je de uitgebreide keuzeoefening. 

Dikwijls werd beleggen en sparen door elkaar gehaald. Bovendien was het keuzemenu erg uitgebreid, net als de voorwaarden als nieuwe of bestaande klant. Tenslotte werd er ook over garanties en depositobescherming gesproken als beslissende parameters om van fiscaliteit nog te zwijgen.  

Te weinig basis voor concrete actie

Een mens zou  nog verlamd kunnen geraken door te veel keuze en wat gebeurt er dan? Het geld blijft staan op een spaarrekening bij de bank waar het altijd al stond. Naar een andere bank gaan is een stap te ver, terwijl de meeste voorwaarden slechts gelden voor nieuwe klanten. Dat verklaart waarom er nog een grote massa spaargeld op klassieke spaarrekeningen staat. 

Er was zelfs een advies dat aangaf dat beleggen in aandelen ook kon maar dan moest je wel wat tijd hebben. Euh... tijd is de enige parameter die sparen van beleggen onderscheidt?  

Dat denken wij bij Cring niet. Wel zou de spaarder beter begeleid worden als de adviseurs naar de basisprincipes van sparen refereren en de scheidingslijn met beleggen een stuk duidelijker maken op basis van wetenschappelijke financiële principes.  Het zou ook bijdragen tot een verbetering van de gemiddelde financiële geletterdheid van de Belgen. 

Advies en uitvoering

Cring vermijdt dit soort toestanden waarbij te veel adviezen door elkaar lopen. We gaan uit van een aantal fundamentele wetenschappelijke basisprincipes waar we op terugvallen als de mist op de markt maar niet wil optrekken voor de beleggende klant. 

In dit geval verwijzen we naar drie fundamentele beleggingslessen waarvan iedereen ze vanzelfsprekend vindt maar er niet toe komt ze uit te voeren tot het laatste detail als het er echt op aan komt. 

"Maak voor jezelf een beleggingsstrategie waar je kan bij blijven"
"Uitvoering van een strategie is een kunst op zich gebaseerd op financiële wetenschap"
"Omarm het risico"

Vrij vertaald uit de vijf investeringslessen van Dimensional 


Bij Cring passen we deze principes rigoureus toe als het over beleggen gaat. 

Het derde principe geldt alleen voor beleggen want bij sparen is er geen risico. Zonder risico geen rendement. 

Het tweede principe geeft aan dat een professionele begeleiding nodig is omdat de financiële wetenschap nu eenmaal zoals alle wetenschappen experts nodig heeft om ze in praktijk te brengen. 

En het eerste principe is voor iedereen van belang onafhankelijk van leeftijd, achtergrond of grootte van het vermogen. 

Beleggen is geen sprint, maar een marathon. Een weloverwogen beleggingsstrategie is het fundament voor duurzaam succes. Cring begrijpt dat als geen ander. Wij zien dagelijks dat de markt bol staat van tegenstrijdige adviezen, die vaak weinig soelaas bieden aan de belegger die voor de uitdagende taak staat om deze adviezen om te zetten in praktische acties. Beleggingsadvies en de implementatie ervan vragen om een aanpak die houvast biedt, juist in deze volatiele tijden.

Het mag toch niet zo zijn dat je bijvoorbeeld na je pensioen geen beleggingsfilosofie meer zou hebben? Wij geloven in een leefbare strategie die een leven lang meegaat, ongeacht wanneer je begint met beleggen.

Uitvoering maakt het verschil 

Het uittekenen van een strategie is één, maar hoe voer je deze effectief uit? Bij Cring draait het allemaal om het daadwerkelijk realiseren van je financiële plannen. We zijn gericht op het bieden van inzicht en begeleiding bij het opstellen en actualiseren van jouw Financial Life Plan. Dit betekent dat we niet alleen adviserend optreden, maar ook proactief helpen bij het omzetten van advies naar tastbare, uitvoerbare stappen.

Beleggingsadvies en de Implementatie ervan: De Cring Methode

Wij gebruiken sterke visuals en duidelijke communicatie om complexe materie neer te zetten in begrijpelijke taal. We weigeren mee te gaan in het spektakel van dagelijkse beurskoersen en korte-termijndenken. In plaats daarvan omarmen we een strategie die is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen principes. Het is onze missie om jouw geld te laten werken voor jouw dromen en levensdoelen.

Onmisbare Begeleiding voor elke Belegger

 Cring gelooft dat sparen en beleggen twee verschillende disciplines zijn, waarbij laatstgenoemde een actieve, doordachte benadering vereist. 

Met Cring aan je zijde sta je er niet alleen voor. Wij zijn dé partner die je bijstaat met persoonlijke aandacht en op maat gemaakte adviezen. Beleggingsadvies en de implementatie daarvan is onze expertise, en onze aanpak is gericht op jouw unieke situatie. Kom naar Cring voor een beleggingsfilosofie die je kunt vertrouwen, vandaag en ook daarna voor het leven. 

Wil je meer weten over onze aanpak of heb je vragen over jouw persoonlijke beleggingsstrategie? 

Vergeet niet, bij Cring draait het om meer dan geld; het gaat om jouw leven, jouw dromen, en hoe we die samen kunnen realiseren. Beleggingsadvies en de implementatie ervan: het is wat we doen, elke dag opnieuw.

Tot binnenkort. 

Lieven

0475 23 93 97

Master in de personal financial planning

Antwerp Management School

Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor   gebruik door hem.  Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons