Heeft u vragen?

“Beleggers zijn pessimistisch en dus kopen ze aandelen”

Dit was de stelling in de marktenchat van verleden week van De Tijd.

Een emotionele reden om aandelen te kopen, waarom ook niet, denkt u. Het klinkt ook als een extreem geval van TI(R)NA. There is really no alternative. Er is niks dat nog rendement oplevert, dan moeten we wel aandelen kopen. Ondanks het risico eraan verbonden.

Deze week in diezelfde chat : “Aandelen zijn nog altijd een goede belegging.” Natuurlijk maar waarom dan wel?

Wij geven u op een rijtje de 4 bronnen van rendement bij aandelen die voortkomen uit academisch onderzoek.

De 4 redenen waarom aandelen een goede of zelfs een noodzakelijke belegging zijn.

De eerste bron van rendement is de eenvoudige beslissing om in aandelen te beleggen. Gewoon de stap zetten, beslissen om het te doen.

De tweede bron van rendement is meer dan proportioneel in aandelen van kleine bedrijven – of Small Caps in het jargon – beleggen want kleine bedrijven geven gemiddeld betere rendementen dan grote.

Als derde bron van rendement vinden academici een meer dan proportionele weging van waarde-aandelen. Dit zijn aandelen van bedrijven waarvan de beurskoers relatief laag ligt tegenover hun boekwaarde.

De vierde bron van rendement bij aandelen zit in het meer dan proportioneel beleggen in aandelen van bedrijven met een consistent winstgevend profiel.

Makkelijk geformuleerde academische aanbevelingen maar hoe geraak je als individuele belegger echt bij die bronnen van rendement? Welke producten of aandelen moet je dan kopen? Hoe vind je die?

De praktische weg er naartoe en hoe dit uitgewerkt wordt voor de lange termijn, is de kern van de Cring-beleggingsfilosofie.

U wil er meer over weten. Laat het ons weten.

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943