Heeft u vragen?

Vrijdag de 13de en FQ

Ik ben al geen ochtendmens en zeker op vrijdag de 13de niet. Voor de bijgelovigen onder ons, slechter dan dit wordt het niet. Voor mij: we zien wel wat het wordt.

Maar dan vraagt mijn vrouw: zeg, waarover ga je het in je blog hebben na alles wat je mij deze week over de beurs hebt verteld?

  • Ik: Ik dacht over de berenmarkt, hollende inflatie en “Waar kan je schuilen in onzekere beurstijden?”

Zij: Hm. Je kan toch nergens schuilen?

  • Ik: Hoe bedoel je?

Zij: Wel, je zegt altijd dat we een plan hebben en dat we dat moeten volgen. We gaan toch het plan niet veranderen door wat er deze week gebeurd is?

  • Ik: Nee, dat wil ook net zeggen: blijf bij je strategie.

Zij: Dus, je kan toch niet schuilen dan? Want dan moet je je plan veranderen?

  • Ik: Nee, we blijven vol in de markt zitten en gaan mee op en neer. We hebben daar geen controle over en we gaan ons daar dus niet mee bezighouden.

Zij: Ok, ons plan loopt gewoon door en wij veranderen niets. Goed zo, dan begint hier het weekend. Straks na het werk vertrekken we op weekend naar Rotterdam. Kunnen we daar eens een plan voor opstellen? Dat is het echte leven.

  • Ik: We bezoeken vrienden in Rotterdam en zodra we daar aankomen, valt alles in de juiste plooi. Misschien niet helemaal volgens een plan maar wel gezellig en altijd te kort.

Zij: Moeten wij op onze uitgaven in Rotterdam besparen wegens de slechte beursweek? Euh…Grapje!

  • Ik: Nee, we beleggen alleen het geld dat we …

Zij: Stop maar. Jaja, ik weet het.

 

Dit is F I N A N C I E E L   Q U O T I E N T in werking

Tot hier het verslag van van vrijdag de 13de. Zaterdag 14 en zondag 15 beloven lekker weer. (Regen kan ook lekker zijn). Laten we ons daarop concentreren. We hebben er geen controle over maar we kunnen er wel schaamteloos van genieten.

Of vrijdag 13 een Black Friday in beurstermen is, weet je als dit blog leest al wel. Of net niet omdat je je daar  niet mee bezighoudt.  Als het een zwarte vrijdag is, het zal de laatste niet zijn, maar er volgen nog meer vrijdagen die niet de 13de zijn en niet zwart.

Tot binnenkort. Geniet van het mooie maar te droge weer.

Lieven

Master in de personal financial planning

Antwerp Management School

+32 475 23 93 97

lieven@cring.be

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943