Heeft u vragen?

De minst belaste weg bij beleggingen

Beleggingen zijn een essentieel onderdeel van je vermogen.

In België is er officieel geen vermogensbelasting. Dus zou je verwachten dat die er ook niet is bij beleggingen.

Het is waar dat de term ‘vermogensbelasting’ nergens in de fiscale wetgeving gebruikt wordt.  Bij elke nieuwe verkiezing duikt de term wel op als oplossing voor het structurele begrotingstekort.

Ondertussen heeft de wetgever behoorlijk wat belastingen op beleggingen ingevoerd in schijfjes. Als je ze optelt, is het een stevig percentage. En zoals de recent ingevoerde effectentaks duidelijk maakt, wordt deze tactiek regelmatig verder toegepast.

Als belegger en belastingbetaler is het je morele plicht om in deze context de minst belaste weg te kiezen.

Bankproduct of verzekeringsproduct? 

Nieuwe belastingen voor beleggingen zoeken vaak naar de ruimst mogelijke belastbare basis. Dan komen ze makkelijk bij de bancaire producten en beursgenoteerde instrumenten terecht. De laatste jaren zijn die vaak het slachtoffer geweest. Ook bij verzekeringsproducten zijn er belastingen maar niet dezelfde percentages en niet op dezelfde manier toegepast.

Bij verzekeringsoplossingen zijn de belastingen eigenlijk nooit het eerste gespreksthema. Het gaat eerder over hun reputatie als een duur en ondoorzichtig product met hoge kosten en verborgen marges. Nochtans hebben de bancaire beheerders pas sinds dit jaar de verplichting tot een volledige vrijgave van hun kosten en marges aan hun klant. Dit betekent dat voordien ook in die sector transparantie tegenover de klant over kosten niet de eerste bekommernis was.

De Cring-oplossing

Bij Cring geven we onze klant vooraf volledige transparantie over het kostenverhaal van de verzekeringsoplossing. Bovendien valt de kostenvergelijking met de bancaire oplossing helemaal niet in het nadeel van de verzekeringsoplossing uit. Ook dat brengen we in kaart.

Maar en dat is nog belangrijker, we doen ook de belastingvergelijking in het voordeel van de verzekeringsoplossing kantelen.

Als extraatje krijg je als klant ook nog alle technische en juridische voordelen van het verzekeringscontract er gratis bij. Daarom geeft Paul Van Eesbeeck – een autoriteit in ons vakgebied – de titel van zijn laatste boek ‘Beleggingsverzekeringen in tak 21 en tak 23’ een veelzeggende ondertitel mee: ‘het Zwitsers zakmes inzake vermogensstructurering’. Ook dit gebruiken wij om je planning echt op maat te knippen.

Aan de slag 

Waar wacht je op?  Niet uitstellen. Minder belastingen betalen, dat wil je toch ook?

En een vermogensoplossing met minder belasting nu en later maar toch volledige controle over de beleggingsportefeuille, dat wil je toch ook?

En oh ja, voor we het vergeten. Bij Cring hebben we ook de perfecte invulling van de beleggingsportefeuille in huis. Die doorstaat moeiteloos de vergelijking met het productaanbod van vermogensbankier, privé bankier of enig ander financieel adviseur.

 

Hier wil u meer over weten.

U wil een cijfermatige vergelijking of een juridische uitleg of een plan van aanpak?

Kom ons nu vertellen hoe u het wil aanpakken.

 

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943