Heeft u vragen?

De perfecte planning

Als je niet oplet dan zit je dikwijls met het vastgeroeste idee, dat als je iets doet het perfect moet zijn. Dat kan gaan over de organisatie van een familiefeest, of een presentatie op het werk, of de keuze van een belegging, of de start van een financieel levensplan.

Het perfecte plan is meestal het plan dat je nooit start. Het zit wel altijd in je hoofd maar de uitvoering moet nog even wachten.

Maar zeg je dan: er is toch niks mis met ‘perfect’? Dat is toch wat iedereen wil.

Ja, dat klopt maar in de realiteit gaat het dikwijls fout. Gewoon omdat er zoveel dingen zijn die je niet onder controle hebt.

Het perfecte familiefeest en toen was er corona. Dit soort externe storingen kunnen leiden tot hoge pieken van frustratie.

Beleggen en plannen

Je kan het ook toepassen op beleggen en financiële levensplanning.

Voor de beleggingsbeslissing wacht je op het perfecte moment, het perfecte product, de perfecte timing of de perfecte adviseur. Of je planning begin je als je alles er voor klaar hebt liggen, als je alles verzameld hebt en als het moment juist zit.

Ondertussen gaat je leven verder en de markt ook. Terugkeren kan niet.

De perfecte belegging bestaat niet, wel de belegging die het best bij je risicoprofiel aansluit. Nog belangrijker is het om te beslissen in de markt te stappen want daar gebeurt het. In plaats van te wachten op het ideale moment. Er niet inzitten doet je weliswaar de dalingen vermijden maar je mist ook de stijgingen.

Een planning beginnen met de kennis en de gegevens van vandaag en die kunnen aanpassen op elk moment volgens de veranderde omgeving en volgens je veranderde wensen en behoeften is nog belangrijker.

Je hebt dan wel niet de perfectie bereikt maar wel het gevoel dat je iets beslist hebt voor de lange termijn. Geloof ons, dit creëert rust en het geeft ruimte en tijd om te genieten van de belangrijke dingen in het leven.

 

 

 

 

Wil je weten hoe je best actie onderneemt of kan je wat hulp gebruiken om te starten?

Bij Cring begeleiden we al langer mensen die met te veel perfectie op alle vlakken worstelden, maar nu niet meer. Zij hebben beslist om te starten en de frustratie achter hen te laten.

Tot later.

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943