Heeft u vragen?

De prijs van aandelen en van vis

Waarom reageer je op de prijs van aandelen anders dan op de prijs van de vis in de koeltoog bij je visboer?

Wie het videootje in onze blog van twee weken geleden bekeken heeft, kent het antwoord.

Je moet natuurlijk niet anders reageren, is het antwoord. De prijs moet je aanvaarden want het is een marktgegeven dat je als ‘eenling’ niet kan beïnvloeden.

Je moet wel beslissen of je vis koopt tegen de marktprijs of je iets anders eet.

Zo moet je ook beslissen of je in aandelen belegt of je niet gaat beleggen.

Bijgevolg heeft het geen zin over de prijs van aandelen te speculeren of te proberen die te voorspellen.

De eenling weet het beter…

Toch doen veel ‘eenlingen’ dit. De eenling denkt dat hij meer weet dan alle andere partijen op de markt. Maar hij beschikt nooit op het juiste moment over alle marktinformatie om de juiste beslissing te nemen. Hij is dan ook dikwijls teleurgesteld in de markt omdat die niet doet wat hij dacht dat ze zou doen. Uiteindelijk raakt hij volledig teleurgesteld in de aandelenmarkt. Jammer want daardoor laat hij veel potentieel rendement links liggen.

Bij Cring kiezen wij er echter voor om de kracht van de markt te gebruiken. We gaan aan de kant van de ‘collectieve’ kennis staan. Die zetten wij ten volle aan het werk voor onze klanten.

De beslissing om in aandelen te beleggen – of vis te kopen tegen de marktprijs – is het eerste academische beleggingsprincipe.  Het is niet aan de belegger om te kijken of de prijs te hoog of te laag is of hoe hij in de toekomst gaat evolueren. Hij moet alleen beslissen of hij koopt en dus belegt.

Beleggen is zoeken naar rendement. De eerste bron van rendement is beslissen om in aandelen te beleggen.

Meer weten over de prijs van aandelen en de pistes naar een succesvolle beleggingservaring? Blijf onze blogs lezen of breng ons een bezoekje.

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943