Heeft u vragen?

De wérkelijke kost van een slechte gezondheid op latere leeftijd ?

Vaak wordt ons gevraagd: ‘hoeveel kan een slechte gezondheid me later in mijn leven kosten?’

Tegelijk lees ik een zekere angst en bezorgdheid in de ogen van onze cliënt als zij/hij denkt aan vrienden of familieleden bij wie belangrijke stukken van hun spaargeld zijn verdwenen.  Vaak kijkt men verbijsterd naar de extra kosten die om de hoek komen kijken om alsnog een comfortabel leven te kunnen blijven leiden.

Met de tools waarover we beschikken bij Cring en Drees Life Services, is het gemakkelijk om de negatieve impact aan te tonen.  Wat er overblijft en waar er tekorten kunnen zijn.  Misschien kan een slimme financiële planning alvast de begunstigden beschermen.  Er bestaat zelfs bescherming via polissen die we aanbieden, die kan tegemoetkomen aan de continue stijgingen van die kosten.

 

Maar :  Zet eens een stap terug voor een moment, en vraag jezelf af:  ‘ Wat is mijn grootste zorg ? ‘

 

 

Misschien, heel misschien, wil je comfort, geluk, en een gevoel van tevredenheid of voldoening voelen. Misschien zijn er dingen die je gedaan wilt krijgen. Dingen die je op een dag niet meer kàn bereiken. Misschien zal  een slechte gezondheid dit onmogelijk maken, ongeacht welke financiële buffer we je hebben helpen opbouwen ?

Ongetwijfeld, een slechte gezondheid zet mensen aan tot nadenken over hun financiën.

Maar bent u voldoende voorbereid op die tijd wanneer het leven verandert ?  In tegenstelling tot een videogame, is er geen ‘Play Again’ knop. De kans is weg, en alles wat overblijft, is de rest van je leven met welke gezondheidstoestand je ook hebt, en de bijhorende beperkingen je nu ook opgelegd krijgt.

 

Misschien bent u bekend met de renteniers-smiley-curve ?

Waar de uitgaven (en activiteiten) hoog beginnen, verminderen na misschien 15 jaar, om ze dan weer plotseling te zien escaleren qua uitgaven in de laatste jaren.

Bij Cring kan dat worden gemodelleerd met verschillende veronderstellingen.  Tegelijk zijn er zoveel variabelen, waarvan de meeste afhangen van u als persoon, niet noodzakelijkerwijs van uw financiën.

 

 

Vraag jezelf eens af – hoe voorbereid ben je om morgen te horen dat je niet langer de eenvoudige dingen die je voor lief neemt,  kunt doen ?

Wandelen met comfort, in staat zijn om erop uit te gaan zonder hulp, reizen naar het buitenland – zelfs rijden met uw auto.  Bedenk even hoe dat zou zijn als je dat gisteren had ontdekt?

Dit ‘vonnis’ krijgen nochtans meerdere personen elke dag, ergens in ons kleine landje  !

 

 

Was jouw eerste gedachte,  ‘hoe zal ik daar financieel mee omgaan ?’  Of dacht je aan : ‘ al die dingen die ik mezelf beloofd hebben die ik niet meer kan doen ?’

 

‘Ooit op een dag zal ik…..’ – als die zin plotseling stopt.  Omdat je weet dat die ‘ooit’ nooit meer zal komen – dan heb je je kans gemist.

 

Onze jarenlange ervaring  vertelt ons dat  twee vragen van groot belang zijn :

  1. Hoe voorbereid ben je op het moment wanneer je je leven plots moet veranderen – heb je de dingen gedaan die jij het belangrijkst vindt ? Of zijn er nog heel erg veel dingen die ‘open’ staan ? Heb je het leven geleefd dat je wilde, ben je de versie van jezelf geworden die je altijd al wilde zijn?
  2. Wil je liever jouw middelen gepast inzetten om nu te leven en tegelijk comfort te ervaren in de toekomst ?  Of ben je vastbesloten je nu alles te ontzeggen en op te offeren voor een toekomstig comfort ?

 

 

Je treft bij Cring ervaren financiële life coaches aan.

Ze helpen je enorm inzicht te verkrijgen in beide vragen.  Elk antwoord is uiteindelijk een kwestie van keuzes.

Ons adagio :  Voordat je weet wat je ware doelstellingen zijn, welke jouw échte keuze zou zijn, is het echt niet mogelijk om te plannen rond de ‘wat als‘, ‘maar’ en ‘misschien als ‘.

Onze rol als Financial Life Planners is het om ons ervan bewust te zijn, dat elk gesprek dat we met je hebben invloed heeft op de rest van je leven.  Niemand van ons weet hoe lang dat zal duren – het kan 48 uur of 40 jaar zijn. Net omdat wij dàt bewustzijn hebben, kunnen we je voorbereiden op verandering.  Op een eventuele slechte gezondheid, en het gesprek hebben dat je in staat zal stellen niets te missen wat je het meest dierbaar is.

De moeilijkste woorden om te aanhoren zijn  ‘ Had ik toch maar  … ‘ .

 

Dàt is de werkelijke kost van een slechte gezondheid in het latere leven – de zware last van ‘spijt’.

 

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943