Heeft u vragen?

Dit wordt de zomer van jouw financiële sprong voorwaarts

Dit wordt jouw zomer vol van ‘aha-belevenissen’ en tip over gewoontes en financiën.

Herinneringen zijn de basis van gewoontes.  Gewoontes ten goede of ten kwade, maar ze geven je een houvast en bepalen uiteindelijk jouw route.   Dit geldt ook voor financiën en jouw standpunt aangaande geld.

Iedereen kreeg ideeën mee over geld van in zijn vroegste jeugd. Mensen zoals ouders en grootouders, hebben het beste met je voor als ze je ‘wijsheden’ meegeven over allerlei onderwerpen.  Ze houden van je en willen je behoeden voor mogelijke tegenspoed en dingen zij niet begrijpen.  Vaak kregen ook zij dit decennia eerder van hun ouders en grootouders overgedragen.   Tot zover  de goede bedoelingen en liefdevolle intenties voor de volgende generaties.

Er zijn enorm veel gevoelens verbonden aan die adviezen uit het verleden.  En dat maakt ze zo sterk.  Ze zijn moeilijk los te laten en dat is begrijpelijk.

 

 

Wat ik je hierboven vertel is niets nieuws, talrijke gedragseconomen stellen dit immers ook vanuit academisch onderzoek vast.  Als het om geld gaat, gaat het tegelijk  over emoties.   Ze zijn onafscheidelijk van elkaar.  Daar is niets mis mee, als je dat maar beseft en je daar weet mee om te gaan.

Vanuit Financial Life Planning mag je hulp verwachten van een begeleider die met al deze facetten rekening houdt. Jouw gevoelens en jouw cijfers.

Voor velen is het tijd om het verleden achter je te laten en vanuit een nieuw en onbeschreven blad te herbeginnen.  Wetende dat je onderweg bent op een heel ander pad dan jouw voorouders, in een heel andere tijd.

 

 

Tezamen met jouw Financial Life planner je bewust worden van wat je wilt.  Jouw waarden en kunde herontdekken en jouw route uitzetten.  Vaak zet je al een stap in de goede richting door een nieuwe gewoonte op te nemen.  Daarover veel meer in mijn blogs van deze zomer.

Misschien ga je een ander pad op dan je tot op heden dacht.  Maar denk eraan, wat je dacht, is vaak gelinkt aan overtuigingen en gewoontes die ooit okay waren.

Maar daarom vandaag niet meer passen op jouw routemap naar jouw gewenste doel.  Financiële onzekerheid is immers voor veel te veel mensen een bron van mentale problemen. 

 

We gaan je helpen jouw gewenste doel exact te bepalen.

Waarom is dat zo belangrijk zal je je misschien afvragen?   Wel, stel je voor je wordt uitgenodigd op een schietbaan.

Misschien moet je niet meer doen dan terugdenken aan jouw militaire dienst.   Als je op zo’n doelwit mikt,  dan mik je op ’t midden ervan,  niet zomaar ergens er rond.  Met een beetje tegenslag ga je ergens rond dat middelpunt uitkomen, maar je bent alvast in de buurt. Je mikte immers in het midden!

Een Financial Life Planner weet zulke dingen en zal je helpen richten, op jouw doel.  Los van alle emoties  waarmee al dat liefdevolle advies uit het verleden jou heeft opgezadeld.

Een andere belangrijke waarheid :   Ergens heen willen is helemaal okay, als je weet van waar je vertrekt. Ook bij deze oefening mag je professionele ondersteuning verwachten met verrassende vragen en oefeningen.

Lees onze blogs van de afgelopen weken en degenen die er staan aan te komen, deze zomer.

Onze info zal je hopelijk aanzetten om slimmer om te gaan met jouw geld, dat is alvast een eerste stap die we je begin dit jaar hebben willen meegeven.

Sla hier onze blog van begin 2021 nog eens open.

 

 

Lieven en Jos wensen je alvast een fijne zomer toe en hopen je meermaals te inspireren, met onze blogs over jouw financiële vrijheid.

Jos Drees

 

Master Financial life Planning

By Kinder Institute®  (Boston, USA)

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943