Heeft u vragen?

Een prettig eindejaar dankzij FLP

Onze blog van 14 dagen geleden over het hebben van een eigen plan, mocht op een paar leuke reacties rekenen.  Zoiets als  :  ‘Dat klinkt geweldig’ maar ook ‘lijkt me moeilijker dan jullie hier voorstellen, toch?’.

Ik gaf al aan dat we het allemaal zeer praktisch aanpakken.  Tegelijk doen we het helemaal anders dan de andere aanbieders van financiële begeleiding die je tegenkomt.  Ik zeg dit met een reden:  waarom ben ik nog altijd de enige Belg die de FLP-opleidingen in Londen gepassioneerd volgt ? Om vervolgens ons Belgisch cliënteel hiervan de vruchten te laten plukken ?

De meeste financiële planners richten zich louter op jouw geld en proberen daar zoveel mogelijk van bij hen binnen te halen.

Je hoort termen als ‘ efficiënte belastingplanning ‘ of ‘ risicomanagement ‘.  Financial Life Planners (FLP) doen uiteraard de praktische, op vaardigheden gerichte planning zoals fiscale optimalisaties, efficiënte cashflowprojectie, optimaal portfoliomanagement en overdracht naar volgende generaties.

Echter, Financial Life Planning (FLP) begint met waar je naartoe wil en waarom.

Het stelt jouw interesses voorop en focust op het vergroten van je gevoel van financieel welzijn.

Wij helpen onze cliënt bij het verduidelijken van zijn/haar waarden, doelen en dromen. Vervolgens gebruiken we die visie om te helpen bij het ontwerpen van een leven dat bevredigend en doelgericht is.

 

Ten slotte behandelen we emotionele conflicten rond geld.  Saboteer jij ook je eigen doelen?

FLP helpt hier echt doordat we samen het kader hebben gemaakt waarbinnen al jouw doelen liggen en zullen bereikt worden. Iedere toekomstige beslissing wordt getoetst aan jouw kader.  14 dagen geleden heb ik voor een stuk beschreven hoe dit proces werkt.

Finaal bieden we oplossingen voor vragen als:

  • Gebruik ik mijn middelen op de beste manier?

  • Zal ik genoeg hebben?

  • Kan ik mijn doelen bereiken?

Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat je het leven leeft dat je wilt. Je zult genieten van de mogelijkheid om een leven te leiden dat volledig van jou is en dat overeenstemt met je waarden en doelen, zonder de stress of angsten waarmee menigeen vandaag geplaagd wordt.

 

Laten we aannemen dat je aan boord komt tijdens of na de feestdagen die in het verschiet liggen.

 

Je beseft dat het bouwen van een plan voor je geld belangrijker is dan het opbouwen van een stapel geld.  Je zal immers niets frustrerender vinden dan een ladder van financieel succes te beklimmen om te beseffen dat de ladder tegen de verkeerde muur is gezet .

Dat is geweldig, maar ga er niet vanuit dat dit overnacht gebeurt. Verandering is moeilijk. Je hebt een leercurve als je probeert je financiën af te stemmen op je levensdoelen.   Sommige mensen ondervinden dat het meer dan een jaar duurt om hun kasstroomsituatie onder controle te krijgen. Anderen glijden weer weg in foute gewoontes. Een goede FLP staat aan jouw zijde als coach en als wijze raadgever die niet betrokken partij is.

Jouw opwaartse traject zal waarschijnlijk niet lineair zijn. Om een aantal van deze frustraties tegen te gaan, willen we ons concentreren op jouw vooruitgang, niet op perfectie.  Verwittiging : dingen zullen nooit perfect zijn.

En onthoud ook dit : niemand heeft ooit gewild dat zijn leven gaat over het bezitten van een gediversifieerde portefeuille. Wat u echter wilt, is een portefeuille die het mogelijk maakt om het leven te hebben dat u wenst.

Ook voor 2020 is het grootste risico voor uw financiële toekomst NIET een recessie of een correctie of inefficiënte belastingplanning.

Het grootste risico is jouw leven te laten verstrijken zonder echt je levensdoelen verwezenlijkt te zien. Daarom helpt FLP je om – desnoods langzaam en gestaag – het leven leiden dat je wilt. Het kan in jouw geval misschien ook snel en gefocust.

Alvast Fijne Feestdagen gewenst voor jou en jouw familie.

Over 14 dagen hebben we een heuse Kerst-Special voor jou klaarliggen.

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943