Heeft u vragen?

Erfbelasting verlagen

7 manieren om minder erfbelasting te betalen?

 

Helemaal blij waren Lieven en ik bij de aankondiging van de ‘NETTO’ – weekendbijlage, afgelopen zaterdag 7 september.  Ze gingen ons de zeven meest bruikbare en efficiënte pistes aanreiken.

Na een eerste ‘doorbladeren’ blijkt dàt zelfs niet de bedoeling te zijn.

Open deuren, oninteressante mogelijkheden die al decennia niet echt zoden aan de dijk brengen.  Waarom doen ze dit zo, vragen wij ons af ?

Maar uiteindelijk begrijpen we het.  Zoals zo vaak moest er een Netto gemaakt worden.  De uitgeverij van De Tijd heeft dit immers ingepland. Er zijn pagina’s met advertentieruimte verkocht aan 10 partijen.

Ik sla de voorpagina om en lees de introtekst van ‘CHEF NETTO’.   Haar eerste volzin eindigt als volgt :  Hoe brengt geld het meesten op ?       U leest het goed, de spelfout zit in het artikel, niet in dit blogtekstje.

Conclusie voor ons : de voorgestelde pistes worden al meer dan 20 jaar opgesomd in persartikels.  Persartikels die er enkel toe dienen om de weinige pagina’s tussen de advertenties op te vullen.

Toegegeven, een deel van de suggesties zorgen ervoor dat de staat met iets minder van uw centen gaat lopen.  Uw erfgenamen krijgen snippertjes méér.  Ook de commentaar van Notaris Bart Van Opstal die namens de notarissen spreekt, bevat geen onwaarheden noch fouten.

Maar de oplossingen die wij vanuit Cring met regelmaat opstarten zijn nog geen algemeen gekend goed.  Voor ons hoeft dat ook niet.  Wij willen elke cliënt, elk gezin, één voor één met oplossingen tegemoet treden die de erfbelasting ingrijpend verlagen  én intussen toch deel uitmaken van uw financiële onafhankelijkheid.

Ons abonnement op De Tijd.  We gaan het alleszins voorlopig nog niet opzeggen.  Al was het maar om te weten wat onze cliënten lezen over ‘onze materie’ .

Allicht wordt u wijzer door onze blogs te blijven lezen.  Je kan jezelf uitnodigen op de koffie bij ons als je graag je eigen situatie tegen het licht wilt laten houden.  We komen ook tot bij jou als je dat prettiger vindt .

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943