Heeft u vragen?

Financiële onzekerheid als bron van mentale problemen

Actueel onderzoek, zo een beetje overal ter wereld, geeft aan dat financiële onzekerheid een belangrijke veroorzaker is van mentale problemen.

Blijkt bovendien dat 18 tot 34 jarigen het zwaarst getroffen zijn. In die jonge doelgroep kampt één op vijf mensen met mentale problemen.  Bij 65-plussers blijkt dit minder dan de helft te zijn van het cijfer dat bij de jongeren werd opgemeten.

 

 

Op zich is dit natuurlijk zorgwekkend en is de jongere groep hard aan het jongleren met een drukke carrière, zorg voor kinderen en de wens om op eigen benen te staan, eventueel een eigen huis te bouwen of aan te schaffen, hun eigen bedrijf uit te bouwen.

Ons Belgische ondermaatse financiële onderwijs zit er natuurlijk ook voor iets tussen.

 

Ik heb ‘jongere’ cliënten, aan wie ik zonder enige twijfel mijn eigen zoon zijn lichaam zou toevertrouwen voor een chirurgische ingreep.  Top mensen, top opgeleide chirurgen, maar niet inzake financiën.   Natuurlijk als je slim bent, dan zal je je wel redden op termijn ? Toch ?

Maar waarom zouden we ook maar   1 €  leergeld moeten betalen als dat vermeden kan worden ?

Dan heb ik het nog niet over cliënten,  misschien minder lang gestudeerd maar evenzeer aan het hoofd van een groep vennootschappen waar tientallen miljoenen in omgaan.  Ze zijn vaak heel erg ‘ hands on ‘. Gedreven ondernemers in hun niche die het evenzeer ontbreekt aan diepgaande kennis van financiële produkten die oplossingen kunnen bieden voor hun specifieke uitdagingen, hun wensen en hun persoonlijke verwachtingen.

Voor de kinderen van deze laatste groep, de toekomstige overnemers van het familiebedrijf, vormt kennis en inzicht inzake financiën een enorme rijkdom.  Zo vroeg als mogelijk betrokken worden is een aanrader volgens ons.

 

Hoe sneller je hier in de getoonde piramide bovenaan geraakt, hoe sneller je gerust jouw toekomst kan tegemoet zien.   Bekijk dit even aandachtig en laat het even bezinken.

 

 

 

 

Bij Cring ontwikkelden we een specifieke begeleiding voor elke leeftijdsgroep die de betrokkene  vanaf dag één enthousiast maakt voor iets waar men zelden bij stil staat of waar men soms eerder angstig tegenaan kijkt.  We brengen iedereen in een versneld tempo naar de bovenste verdieping van bovenstaande piramide, simpelweg omdat wij het als onze plicht zien én we er plezier in scheppen.

Dus, niet om producten te verkopen in opdracht van onze werkgever, maar om collega-ondernemers te helpen hun financiën écht af te stemmen op de waarden en wensen die zij persoonlijk bij zich dragen.

 

Klik gerust even op onderstaande link en bekijk even dit korte filmpje om alvast te voelen dat elke ondernemer er zelf iets aan kan doen met de juiste ondersteuning en de energie die ons proces bij onze cliënten teweeg brengt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7Ayr7bLqmak

 

Graag tot over veertien dagen !  We tonen je dan welke impact je zelf kan hebben op jouw financiële toestand op jouw 80 ste verjaardag en alhoewel dat ver weg is, is jouw strategie van het grootste belang.

 

Graag tot eerstdaags, je mag me altijd jouw vragen laten geworden  —    jos@cring.be

 

Jos Drees

Master Financial Life Planning

by Kinder Institute  (Boston, V.S.)

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943