Heeft u vragen?

FLP in tijden van Corona

Financial Life Planning (FLP)  helpt om de algemene richting te kunnen blijven aanhouden.

Er waait constant een wind die ons van de koers doet afwijken.  Zeker in dagen zoals nu is terug kunnen keren naar de route een belangrijke meerwaarde die FLP biedt. Dit is ook de belangrijkste zekerheid die je hebt.

 

Jos :  Alle lange afstandpiloten die ik ooit ben kunnen spreken, gaven me aan dat ze voor iedere vlucht een compleet vluchtplan hebben klaarliggen. Als ik hen dan vraag hoe vaak ze knal op koers het parcours afleggen dan zeggen ze dat ze zelden helemaal op koers zijn.

We zien een gelijklopend verhaal bij onze cliënten met wie we nauwgezet een FLP in elkaar hebben gestoken.  Zelden zijn ze 100% op koers, maar altijd weer dient het plan als een kompas om de richting aan te geven eens ze uit koers geblazen zijn of als er zich opportuniteiten aanbieden.

 

 

Lieven :  Voor onze cliënten zorgen is ze helpen zoals een Oosterse uitspraak aangeeft :

‘Zit stil als een bergketen te midden van een orkaan.’

Beleven we een orkaan vandaag ?  Zeker weten  !!

Maar wat moeten jij en ik daar nu mee ?  Vooraleer in alle emotionaliteit te reageren, stel je jezelf allicht best de volgende vragen :

Ben jij of je partner zijn/haar bedrijf kwijt ?

Heb je je huis gedwongen moeten verkopen ?

Heb je veel geld nodig voor onverwachte en niet verzekerde uitgaven ?

Als de antwoorden telkens ‘neen’ zijn, dan is het onverstandig om je beleggingen te gaan verkopen.  We gaan eerder elke dag richting het momentum om méér te gaan beleggen. Te profiteren van de marktprijzen waaraan topbedrijven nu kunnen worden ingekocht !

 

Jos :  Als soort hebben wij mensen allerlei methodes om met uitzonderlijke situaties om te gaan.  Je eigen bronnen van onze angst leren zien is een eerste belangrijke stap naar zekerheid.  Wees niet beschaamd over het feit dat je emotioneel wordt door financiën, door het op en neer gaan van de markten.

Er zijn zaken waar je geen controle over hebt, maar je bent nooit machteloos.

Dus jezelf helemaal in paniekmodus brengen is het laatste wat je moet doen.  Bij Cring nemen we onze plicht om je te helpen je gevoelens ten aanzien van geld helder te blijven zien, zeer serieus.

 

Lieven : Het leven kan op eender welk moment veranderen waardoor er altijd iets is dat je kàn doen.   Wij checken eerstdaags bij al onze geïnvesteerde cliënten over waar ze staan inzake emotie en gevoelens.  Net omdat het belangrijk is om de controle te behouden.

Dat beetje controle is allicht het rustig blijven zitten als een bergketen te midden van een orkaan.  Net omdat je dat kàn controleren.  Denk aan wie je bent, waar jouw weg je gebracht heeft en waar je naar onderweg bent.

 

Jos : Neem je routines op, zet de stappen onverstoorbaar verder die je altijd al hebt gezet. Richting de route die we eerder hebben uitgezet en die je weeral een stukje korter bij brengt door te doen waar je goed in bent.  Je moet met aandacht ‘aanwezig zijn’ omdat je weet waar je thuis hoort en waar jouw plan je heen brengt.

Waarom is geld dan altijd weer zo’n emotionele aangelegenheid?

De honger naar zekerheid drijft zoveel van ons gedrag.  We denken in onze Westerse wereld dat geld ons alle zekerheid van de wereld gaat brengen.  We kijken naar geld als de muur rondom een stad die ons beschermt, we bevinden ons binnenin, we zijn onaantastbaar.  Laten we die zucht naar zekerheid echt in functie stellen van hetgeen ons elke dag blij maakt.

Ook in deze dagen nog steeds van harte welkom op voor een verkennende babbel.  Allicht via een ZOOM-meeting, maar niet minder intens !  😊

 

Intussen willen we iedereen aanmoedigen de overheidsmaatregelen op te volgen.  Zorg goed voor je eigen gezondheid en die van de mensen rondom je. Allicht zijn we hier dan sneller van verlost dan we zouden hebben kunnen vermoeden bij de aanvang ervan !

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943