Heeft u vragen?

Hoe sterk is de invloed van dé President op de aandelen?

Hieronder vind je een vrije vertaling van een artikel uit de academische bibliotheek van Dimensional Fund Advisors. In het originele artikel zit een interactieve grafiek.

De vertaling van de Engelse tekst bij de grafiek:

De verwachtingen in de aanloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan dikwijls over hoe de financiële markten zullen reageren. Maar het resultaat van een verkiezing is slechts een van de vele factoren die de markt beïnvloeden. De interactieve grafiek onderzoekt marktgegevens en economische gegevens van bijna 100 jaar presidentiële termijnen en toont een consistent groeipad voor Amerikaanse aandelen los van de zittende administratie. Dit is een belangrijke les over de voordelen van een lange termijn beleggingsstrategie.

Als je de interactiviteit wilt testen, klik dan op de link onder de afbeelding.

https://www.dimensional.com/nl-en/insights/how-much-impact-does-the-president-have-on-stocks

Je klikt op een president en je krijgt een grafiek over hoe 100$ bij de start van zijn presidentieel regime belegd in aandelen in de VS evolueren in waarde tot het einde van zijn  presidentschap. Het is verhelderend om een paar presidenten te vergelijken of op bepaalde (crisis)periodes te focussen. Je zal niet altijd de resultaten krijgen die je zou verwachten. Er is geen lijn in te trekken of een Democraat (blauw) lagere resultaten heeft dan een Republikein (rood) zoals algemeen verkondigd wordt. Maar dat is omdat de basisboodschap eigenlijk simpel is. Het maakt niet zoveel uit welke kleur de president heeft. De aandelenmarkten hebben hun eigen dynamiek en hun eigen manier om info zoals de ziekte van een president te verwerken.

Cring bouwt lange termijn strategieën voor zijn klanten op basis van een volledig gepersonaliseerd plan. Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan, dan kan je bij ons terecht voor een kennismakingsgesprek met respect van alle Covid-maatregelen.

Tot binnenkort.

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943