Heeft u vragen?

Vijf geldvragen

Bij Cring vinden we dat er veel te weinig over geld wordt gesproken. Hoe kunt u dan verwachten dat u er iets over leert ? Bij Cring baseren we ons graag op het aanwezige decennialange academisch onderzoek dat desalniettemin ter beschikking staat van iedereen die daar naar op zoek gaat.

Hier willen we u de kans geven om een eerste blik te werpen op uw effectieve kennis over geld en geldzaken.

U wordt niet onderworpen aan vijf pagina’s vragen en theoretische benaderingen, neen we stellen u voor aan ‘the big five’. Toegegeven een term uit de dierenwereld en evenmin door ons zelf bedacht. Professor Annamaria Lusardi, vandaag de dag actief aan de George Washington University en oprichtster van GFLEC (Global Financial Literacy Excellence Center, is de auteur van deze eerste oefening die u voor uzelf kan doen op de Cring-website.

Wereldwijd blijken slechts 15% van de mensen alle vragen correct te beantwoorden. Het algemene gebrek aan financiële kennis en vaardigheden kan het gevolg zijn van tal van zaken :

Niet met elkaar willen praten over geld
Niet willen laten blijken dat we d’er niet zoveel van kennen

In sommige middens wordt het zelfs als onbeleefd beschouwd om over geld te praten. Het is allicht nog een van de laatste taboes van deze tijd.

Bij Cring gaan we u alvast helpen hier proactief mee om te gaan en staan we ervoor in dat geld het smeermiddel wordt van uw ideale leven in plaats van het doel van uw leven.

Klik hier om verder te gaan naar de big five en doe een eerste test van uw financiële kennis