Heeft u vragen?

Jouw slim besturingssysteem voor jouw financiëel plan – Deel 4

In mijn laatste drie vorige blogs adviseerde ik je hoe stapsgewijs en doordacht een slim besturingssysteem voor jouw financieel plan op te zetten.

Vandaag sluit ik de reeks af met ‘Inzicht n° 5’

 

 

 

 

 

 

 

 

    Inzicht 5  :  Hoe je de puntjes op de -i- zet in Fase 4

 

In alle voorgaande ‘Fasen’ heb je stapsgewijs ervaring opgedaan inzake sparen via beleggingsfondsen.

Sinds ‘Fase 3’ heb je al een doelgericht diversificatie van spaarinspanning op de rollen staan.  Jouw spaarrekening bij de bank wordt elke maand bijgespekt.

Je bent jouw te betalen personenbelasting naar beneden aan het halen met Pensioensparen en Lange Termijn Sparen.

Sinds je in Fase 2 bent terecht gekomen heb je een Maandelijks middellang sparen (MMS) toegevoegd aan jouw spaarmix.

Dat maandelijks middellange spaarplan dat je zal toelaten in de nabije toekomst grotere uitgaven zoals een dure reis of studiekosten voor de kinderen aan de universiteit, vlot te financieren.

 

 

Dan vraag je je allicht af “ Wanneer ben ik dan in ‘Fase 4′ ?

 

 

Het meetinstrument bij uitstek is nog steeds de stand van jouw spaarrekening. Staat er 24 maanden aan ‘uitgaven’ op jouw spaarrekening ?  Proficiat je bent voorbij de startlijn van ‘Fase 4’.   (Zie onderstaande figuur)

 

 

 Wat doe je extra in ‘Fase 4’ vergeleken met ‘Fase 3’?

Je kan je, vanuit onze ervaring althans, permitteren om jouw opsplitsing van jouw maandelijkse spaarinspanning nog verfijnder te gaan opdelen.

Ik raad je aan er een vijfde bestendige opdracht aan toe te voegen.   Ja, écht een vijfde bestendige opdracht!

 

Ik breng de reeds lopende bestendige opdrachten even in herinnering : je hebt er nu al vier lopen!  Telkens aan het begin van de maand gaat er een stuk naar jouw spaarrekening, gaat er 82,5€ naar ‘Pensioensparen‘ en heb je jouw MMS. (zie Fase 2) Het Lange Termijn Sparen (LTS) is er in Fase 3 bijgekomen met een extra plezante neveneffect van een extra verlaging van de personenbelasting.

 

Nu komt er het Niet Fiscale Lange Termijn Sparen bovenop. (NFLTS)  Hierin gaan we voluit voor jouw leven na 65 jaar aan de slag.  Dat geld heeft door de band de langste tijdshorizon en verdient daardoor ook een aparte aanpak.  We zorgen ervoor dat de neuzen van al jouw spaarpotjes in dezelfde richting wijzen.  Dus geen lukrake verzameling van spaarinspanningen die geen coherent geheel vormen, maar net het omgekeerde!

 

 

 

In ‘Fase 4’ zetten we zoals hierboven al gezegd de puntjes op de -i- .  Het kwalitatieve dagelijkse bestaan dat jij voor ogen hebt en het leven dat in jouw ogen een rijkelijke leven is, daar moeten deze vijf lopende bestendige opdrachten elke maand weer aan bijdragen.

 

 

Positieve gevolgen voor jou eens je in Fase 4 actief bent :

 

Je weet dat je alle potjes waaraan je zou moeten werken, dat je die nu op het vuur hebt staan.

Je gaat in al die mandjes jouw eitjes zien uitkomen met mogelijk betere of zelfs veel betere rendementen dan als alles op een spaarrekening was blijven staan.

Jouw kennis en kunde inzake financiën is intussen écht wel top.  Je zal door het toepassen van dit slimme systeem en de aangehouden discipline écht iets van waarde aan het opbouwen zijn.

Reken daarbij op onze begeleiding gedurende al die jaren en je bent alvast goed op weg!

Dit waren onze inzichten voor een slim besturingssysteem voor jouw financiën. Over veertien dagen zet ik ze nog eens op een makkelijk te vatten rijtje voor je.

Maar de laatste vier blogs nog eens doornemen, dat kan je altijd kosteloos op onze website.  Het zal echter niet zonder effect zijn voor jouw financiële toekomst.  Zorg goed voor jouw toekomstige ik,  die -ik-  die in 2032 zal terugkijken naar 2022 en zich afvragen hoe zoveel goeds is kunnen tot stand komen.

 

Ik zie je graag terug lezen over 14 dagen.

 

Jos Drees

Gsm : 0495 182899

jos@cring.be

 

 

 

 

 

 

 

De informatie in dit document wordt ter goeder trouw verstrekt zonder enige garantie en is uitsluitend bedoeld als achtergrondinformatie voor de lezer. Het vormt geen beleggingsadvies, aanbeveling of aanbieding van diensten of producten. Het is zeker niet bedoeld om een voldoende basis te bieden voor het nemen van een investeringsbeslissing. Het is de verantwoordelijkheid van personen die een belegging wensen te doen om zich goed te informeren.  Laat je alle documenten bezorgden die je volgens alle toepasselijke wet- en regelgeving moet ontvangen en neem die rustig door.  Beleggen is niet voor iedereen noch op eender welk moment in het leven aan te raden. Het vergt professionele begeleiding van een onafhankelijk adviseur.  Zelfs een super gediversifieerde belegging kan altijd in waarde dalen en bij een plotse uitstap uw vermogen doen dalen. Contacteer uw adviseur en vraag maatwerk dat vanuit uw verwachtingen vertrekt, niet vanuit het ‘product-van-de-week’.

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943