Heeft u vragen?

Kleine gewoontes – grote verschillen

Veertien dagen verleden kon je al lezen over de impact van hetgeen je allemaal te horen kreeg en krijgt over geld vanwege mensen in je directe familie/kennissenkring.   Vaak zijn aan die informatieoverdracht veel emoties verbonden.  Daardoor slijten ze heel diep in en betonneren ze, als je niet uitkijkt, jouw gedrag voor decennia, zo niet de rest van jouw leven.  (ten goede of ten kwade)

Sta eens even stil bij een aantal uitspraken zoals :

Geld maakt geld  –  De rijken worden almaar rijker  –  Met een gouden lepel in de rijstpap, geboren.

 

Gedragseconomen geven aan dat super succesvolle families ook ingesleten gewoontes kennen.  Maar wel van die aard dat ze hun financiële voorspoed ten goede komen.   Hetgeen daar doorheen de generaties over geld wordt doorgegeven is van een andere aard dan bij gezinnen die het veel minder goed doen. De aangeleerde gewoontes zijn van een andere aard dan die bij minder financieel succesvolle gezinnen.

Verrassing van formaat :     Het is nooit te laat.

 

Laat me je verrassen met de mededeling dat je alles ten goede kan draaien, eender waar je staat of waar je vandaan komt.   Door vandaag een begin te maken via een kleine positieve gedragsverandering over geld, over financiën.

Een deel van ons begeleidingstraject bestaat er net in, mensen  hiermee op weg te zetten.  De lange reis van punt A tot punt Z begint, tot verbazing van velen, met de stap zetten van A naar B.  Die eerste stappen zijn de moeilijkste, net omdat ze nog niet ingesleten zijn tussen de goede financiële gewoontes die helemaal thuishoren bij de succesvolle persoon die je wilt zijn.  Veelal worden mensen, eens ze ‘goed vertrokken zijn’ geheel onafhankelijk van ons advies.  Zo merken we tijdens een jaarlijks overzichtgesprek dat er alsmaar meer goede gewoontes zijn ingesleten die hun parcours ondersteunen en de juiste richting geven.

 

Of je nu een twintiger bent of een zestiger,  elementaire gewoontes creëren een verrassende kracht.

 

Het gemak waarmee het belang van één bepalend moment wordt overschat en de waarde van het dagelijks doorvoeren van kleine verbeteringen wordt onderschat is volgens onderzoekers van ‘gewoontes’ schrijnend.  Zeker inzake financiën is men er maar al te vaak van overtuigd dat dat er voor een enorm succes enorm veel handelen nodig is.

Voor de niet-cijferaars onder ons : Als je een jaar lang, elke dag 1 procent beter kunt worden, dan ben je aan het einde van het jaar 37 keer beter.  Omgekeerd is het zo dat als je een jaar lang elke dag 1 procent slechter wordt, je bijna het nulpunt bereikt.  Wat begint als een kleine overwinning of een kleine tegenslag, loopt uit tot iets veel groters.   Via blogs zoals deze,  willen we je gewoontes aanreiken en kennis doorgeven.   Onze coaching en aanpak is uiteraard helemaal op het praktische gericht.

 

 

Kennisgewoontes over financiën.

Eén nieuwe idee leren zorgt er niet voor dat je een genie wordt.  Maar als je je hele leven lang wijdt aan leren van begrippen uit de financiële wereld, kan dat grote positieve gevolgen hebben.  Elke blog die we je aanreiken heeft de bedoeling daaraan bij te dragen.  Je zal vaak niet alleen iets nieuws lezen, maar we zetten je ook op een andere manier aan het denken over oude ideeën.   Niet dat wij hem zo hoog in ons vaandel dragen, maar Warren Buffet zei eerder al :   ‘Zo werkt kennis.  De kennis bouwt zich op, net als samengestelde rente.’   Op een gegeven moment ga je een belangrijke drempel over en kom je op een nieuw prestatieplateau terecht.

Dat nieuwe prestatieplateau, jij zult weten dat het jouw nieuwe gewoontes zijn die je hebt aangenomen en aangehouden die nu het verschil maken.  De buitenwereld ziet alleen dat eindsucces en gaat uit van een dramatische sprong voorwaarts.   Laat deze wijsheid je helpen om te blijven volharden in de nieuwe goede gewoonte.

 

We hopen blijvend jouw aandacht te hebben en nemen je over veertien dagen verder mee op de ontdekkingstocht van ‘gewoontes’.

Dan hebben we het over slechte gewoontes en hoe je daar het best mee omgaat om ze uit te schakelen.   Benieuwd ?

Graag tot over 14 dagen!

 

Jos Drees

Financial Life Planner

 

 

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943