Heeft u vragen?

Maak je geen zorgen, maak een plan

De financiële herfst komt eraan. September is een slechte beursmaand en doet zijn reputatie alle eer aan. De energieprijzen zijn nu het probleem. Samen met de oprukkende inflatie net na de overstromingen, de bosbranden en het coronavirus dat helemaal niet weg is. En zo is er altijd wel iets om ons zorgen over te maken.

Als je je nog geen zorgen maakte over geld, dan heeft deze inleiding zeker niet de bedoeling om ermee te beginnen. Integendeel.

Je zorgen maken over geld is een slechte financiële strategie. Toch is dit wat de meeste mensen doen. Tobben over wat als-scenario’s.

Voorbeelden van wat als

  • Wat als de rente sterk stijgt?
  • Wat als de energieprijzen blijven stijgen?
  • Wat als de begroting blijft ontsporen?
  • Wat als de pensioenen niet meer betaalbaar zijn?

Tegelijkertijd heeft een tobber de neiging om zijn gevoel te delen met anderen en zo de bezorgdheid als een algemeen fenomeen te verspreiden. Zelden krijgt hij de reactie: “Ja, ok. Dat kan gebeuren maar waarom maak je je daarover zorgen als je er toch niets kan aan doen? Helpen doet dit niet echt. ”

De eerste conclusie

Als je het probleem kan oplossen, dan moet je je toch geen zorgen maken? Als je het niet kan oplossen, wat is dan het nut van je zorgen te maken?

Dit is een aloude wijsheid. Ze komt van Shantideva, een Indische boeddhistische monnik, dichter en filosoof uit de 8ste eeuw na Christus.

De tweede conclusie

Dus als je een oplossing hebt voor je zorgen, ga dan over tot actie. Daar word je geruster van. Je klasseert de zorgen en behoudt het plan van aanpak. Het bespaart je ook veel tijd. Wat doe je met die gewonnen tijd? Kijk hieronder.

Je hebt tijd om een plan te maken. Dat kan behoorlijk wat tijd vragen maar het heeft wel heel wat voordelen.

Na de inspanning van het maken van het plan en vooral het opzoeken en inventariseren van alle nodige gegevens om het plan te kunnen maken, win je tijd en maak je je minder zorgen.

Natuurlijk verandert de wereld constant. Natuurlijk zijn er altijd grote en kleine crisissen komende of net achter de rug. Wat doe je dan? Je herbekijkt je plan en past het aan indien nodig.

Plannen bij Cring

Dit is wat Cring op lange termijn voor zijn klanten doet. Financial Life Planning gaat een leven lang mee. We voorzien de nodige begeleiding en de constante monitoring.

Zo komen we bij het leuke deel voor de klant.

Hun plan op 1 A4-tje,hun overzicht op 1 A4-tje, een levenslange projectie van hun verhaal op 1 A4-tje. Met veel data die op zich eenvoudig zijn een complex systeem bouwen via veel interactie tussen klant en Cring. En dan dit op een elegante manier terug eenvoudig voorstellen. Dat is wat Cring een Financieel Levensplan noemt.

 

Kom het zelf beleven.

Tot binnenkort.

Lieven

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943