Heeft u vragen?

Schenken : geen erfbelasting en toch de controle

Als ouders willen jullie  schenken aan de kinderen maar jullie durven nog niet. Want jullie vinden het nog wat vroeg. Want jullie weten zelf niet goed of je wel toekomt voor de rest van je leven. Want iedereen leeft langer, dan is een schenking nu te definitief. Want jullie zouden graag ‘sturen’ waarvoor de schenking moet dienen. Want jullie weten niet hoeveel en wat gebeurt ermee?

Toch kennen jullie alle technische voordelen van een schenking.

Je begrijpt heel goed de juridische vorm van de schenking en dat het een enorm handig middel is om de hogere erfbelasting te vermijden. Je kent het effect van de drie jaar ‘overleven’ bij roerende schenkingen. Je weet dat de schenkingen van vastgoed ook tegen lagere tarieven kunnen dan een aantal jaren geleden.

 

Juridisch in orde maar gevoelsmatig twijfel

De techniek is jullie bekend maar toch voel je je geremd.

Bij Cring kunnen we voor roerende schenkingen het conflict tussen jullie wil tot schenken en het verlies aan sturing oplossen. We combineren het vermijden van de (hogere) erfbelasting perfect met het behoud van de controle op de schenking zolang een van jullie leeft.

De voorwaarden van de schenking zijn voor alle partijen duidelijk afgelijnd en liggen vast gedurende de hele periode. Ook de rechten en plichten van elke partij zijn dat.  Tot zover de juridische kant van de schenking.
Cring neemt ook bij alle partijen met de juiste antwoorden de laatste twijfels weg.

Je wil weten hoe dit werkt? Vraag het ons. Kom langs en een kopje koffie later heb je ook door waarom een Persoonlijke Financiële Life Planning ook voor jullie en je volgende generatie gemoedsrust en rendement oplevert.

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943