Heeft u vragen?

Slimste besturingssysteem voor jouw financiën – Deel 3

In mijn vorige twee blogs deelde ik met jou de eerste drie inzichten voor een slim besturingssysteem voor jouw financiën.

 

Je kan het artikel van de recentste blog  HIER even opfrissen.

Herinner je :  in Fase twee heb je drie bestendige opdrachten lopen op jouw courante bankrekening.

Je draagt nog steeds de helft van jouw maandelijkse spaarinspanning naar jouw spaarrekening.  (Bestendige opdracht 1)

Ik wil hier bovendien aanstippen dat die spaarrekening best bij een andere bank hebt lopen dan de bank waar je courante bankrekening loopt.  😊

 

De andere helft van jouw maandelijks spaarinspanning verdeel je in deze Fase 2 over PensioenSparen (Bestendige opdracht 2)  en een Maandelijks Middellang Spaarplan (bestendige opdracht 3) .   We spraken de vorige keer af dat we dit laatste spaarinitiatief zullen afkorten met MMS.   De positieve gevolgen in fase twee zijn :  betere rendementen in het verschiet en minder belastingen gaan betalen aan onze gulzige Belgische overheid.

 

 

 

  INZICHT 4  :   Hoe ik optimaal verder diversifieer om mijn financiële onafhankelijkheid te boosten.

 

 

 

 

In Fase 3 zet je écht een stap richting ‘onafhankelijkheid’.

 

Uiteraard is die complete onafhankelijkheid er niet vanaf dag 1 , maar wel mits aangehouden focus.  Laat je aldus niet afleiden.

 

 

Wanneer ben je eigenlijk in Fase 3 ?

 

 

Van zodra je op jouw spaarrekening tot een bedrag gekomen bent dat 12 maanden van jouw uitgaven afdekt.

Dit is niet alleen een prachtig moment om te bereiken, het moet je tegelijk aanzetten tot de volgende actie!

 

 

 

 

 

Je gaat dé facto nu een vierde bestendige opdracht opstarten.  Je herverdeelt jouw maandelijkse spaarinspanning opnieuw.  Je kapt die maandelijkse spaarinspanning in vier stukken.

Tot op heden verdeelde je die som over drie potjes.  Vanaf nu zijn het er volgens alle specialisten best vier!  (zie figuur hierboven)

 

  • Jouw spaarrekening ontvangt vanaf nu 40% van jouw maandelijkse spaarinspanning

  • Jouw Pensioensparen loopt aan 82,50€ / Mnd

  • Jouw MMS vormt het derde potje.

  • Jouw nieuwe spaarfocus is het Lange Termijn Sparen! (LTS)

 

  Positieve gevolgen voor jou :

 

 

Het LTS wordt via een beleggingsfonds dat bij jouw profiel past, ingevuld.

Het zal jouw totaal rendement bijkomend diversifiëren en tegelijk jouw belastingen nog eens extra doen zakken, vergeleken met Fase 2.

Het is daarenboven een ideaal moment om met jouw financiële adviseur terug aan tafel te zitten en tezamen te bekijken hoe het staat met jouw leven.

Wat er zoal op jouw pad gekomen is en waarmee je misschien bijkomende nog geholpen kan worden.

 

In onze volgende blog zullen we met Inzicht n°5 het hebben over Fase 4 .   Je bent alvast écht slim en verstandig bezig met jouw geld!

Neem deze blog nog eens rustig door en kijk uit naar de volgende inzichten die we over veertien dagen voor je hebben klaarstaan.

 

 

Ik zie je graag terug lezen over 14 dagen.

 

Jos Drees

Gsm : 0495 182899

jos@cring.be

 

 

 

 

 

 

 

De informatie in dit document wordt ter goeder trouw verstrekt zonder enige garantie en is uitsluitend bedoeld als achtergrondinformatie voor de lezer. Het vormt geen beleggingsadvies, aanbeveling of aanbieding van diensten of producten. Het is zeker niet bedoeld om een voldoende basis te bieden voor het nemen van een investeringsbeslissing. Het is de verantwoordelijkheid van personen die een belegging wensen te doen om zich goed te informeren.  Laat je alle documenten bezorgden die je volgens alle toepasselijke wet- en regelgeving moet ontvangen en neem die rustig door.  Beleggen is niet voor iedereen noch op eender welk moment in het leven aan te raden. Het vergt professionele begeleiding van een onafhankelijk adviseur.  Zelfs een super gediversifieerde belegging kan altijd in waarde dalen en bij een plotse uitstap uw vermogen doen dalen. Contacteer uw adviseur en vraag maatwerk dat vanuit uw verwachtingen vertrekt, niet vanuit het ‘product-van-de-week’.

 

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943