Heeft u vragen?

Sparen anders bekeken anders gedaan

Inderdaad, blijf op dezelfde manier sparen en u blijft dezelfde resultaten krijgen. Door anders te denken en uw gedrag ook tegelijk aan te passen, verandert u het resultaat. Uw resultaten uit het verleden staan niet als dusdanig in graniet gegraveerd dat u ze niet kan ontwikkelen en verbeteren.

Sta even stil bij wat dit wil zeggen. “Als u anders gaat denken en zaken beter gaat begrijpen, zal u een succesvoller resultaat behalen.” Van uw slechte gewoontes afstand nemen is vaker moeilijker dan u denkt. Met een beetje inspanning en wat doorzetting verbetert u niet alleen de resultaten, u zal ook een andere (betere) relatie tot geld zien ontstaan.
Uit bevindingen van academisch onderzoek, meer bepaald uit de domeinen Neuroscience en Financial Behavior brengen we u een aantal tips die we al met menige cliënt hebben besproken én geïmplementeerd in de afgelopen maanden en jaren.

Hoe eraan te beginnen :
Wat we voor onze klanten doen, begint vaak simpel en lijkt op assistentie van de dagdagelijkse financiële beslissingen die we nemen. Stilstaan bij uw eigen gedrag aangaande geld tot op heden is een eerste belangrijke stap.

Spaart u iedere maand ? Spaart u aan het begin van de maand ?

Of wordt er gespaard op het einde van de maand als er nog iets over blijkt te zijn?

Ben ik tevreden over de spaarresultaten die ik behaal? Zo niet, wat moet ik veranderen. Welke gewoontes moet ik doorbreken? Een goede tip is alvast om te sparen aan het begin van de maand en dat allicht niet langer te doen waar u het vandaag de dag doet. Of natuurlijk wel wanneer u super tevreden bent van de resultaten die u vandaag behaalt.

Vanuit Cring raden we iedereen aan om de maandelijkse spaarinspanning op te delen in drie stukken. Spaar 25% voor de écht lange termijn, zoals een pensioenspaarfonds of lange termijn sparen. Vaak aldus met ook een fiscaal voordeel maar tegelijk ook met de bijhorende onbeschikbaarheid tot aan de pensionering.

Vanuit Cring raden we u eveneens aan om 40% te sparen op een manier die liquiditeit zou kunnen voorzien na een periode van vijf jaar of iets langer. Dit is niet fiscaal aftrekbaar, maar mits lage kosten en goed uitgekozen fondsen wel het middel bij uitstek om bv. over acht jaar een belangrijke uitgave te kunnen doen en intussen toch een degelijk rendement gehaald te hebben.

De overige 40% steek je best in een saaie spaarrekening, maar dat stelt je ook in staat om plezant te kunnen leven. Deze centen dienen voor vakanties, cadeautjes en andere ‘genoegdoeningen’ des levens. Zelfs over die spaarboek : waar, bij wie, waarom, hebben we ons advies en neen dat loopt niet via Cring. Wel vertellen we u waar wij zelf onze spaarrekening aanhouden. Eén tip : het is alvast niet waar u ook uw gewone bankrekening aanhoudt.

Het komt erop aan om het juiste volume aan centen ter beschikking te hebben op het gewenste moment,

of met een geleerd woord, cashflow management en daar helpen we onze cliënt met regelmaat aan denken.

Uw korte termijn behoeften moeten door uw gewone bankrekening en uw spaarrekening afgedekt worden. Aan uw behoeften op de iets langere termijn kan op een heel andere manier worden tegemoetgekomen met spaarsystemen die een ander rendement in het vooruitzicht stellen, maar zich ook anders gedragen op de korte termijn.

Uw verbeterde relatie ten aanzien van geld zal een zichtbaar effect krijgen. Op de jaarlijkse vooruitgang van uw tegoeden, op uw eigen aanvoelen van comfort en door het verminderen van uw eventuele huidige stressniveau als u aan uw eigen financiële toekomst denkt.

Alhoewel het begrip financiële vrijheid voor iedereen iets anders wil zeggen, zal u goed op weg zijn om uw doel te bereiken en uw vrijheidsgevoel te ervaren.
Bij Cring vinden we dat we de opdracht en de plicht hebben om op zoveel mogelijk mensen hun financiële situatie een positieve impact te hebben. We willen de persoon zijn waar je je moeder met een gerust hart naar toe stuurt, die je met een warm hart aanbeveelt bij jouw echte goede vrienden.
Daarop mag u ons afrekenen, daarvoor staan we, dag in dag uit !

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943