Heeft u vragen?

Strategie aanpassen zonder dat jouw visie moet veranderd zijn…. pivoteren

Een stukje uit een recente zoom-sessie met een koppel dat al enkele jaren met ons aan de slag is :

Jos: ‘ Ik denk, beste W & P, dat we tezamen met jullie er goed aan doen te pivoteren.’

W : ‘ Te pivoteren Jos ? ‘

Jos : ‘Jazeker, tijd om te pivoteren inzake de uitvoering van jullie planning,  niet de einddoelen bijstellen maar de weg erheen wel aanpassen aan de veranderde omstandigheden.’

 

W & P hadden niet verwacht dat wij zoveel souplesse aan de dag zouden leggen. Ze dachten dat we hen strikt op hun routeplan zouden vastpinnen met alle nare gevoelens die daarbij horen.

Neen, wij zijn financial Life Planners,  het leven moet nu én straks okay zijn.  Dat faciliteren we maximaal, wetende dat ’t leven intussen zijn gang gaat!

 

 

 

 

 

Wat is nu eigenlijk ‘Pivoteren’ ?

Uiteraard mag en zal ik hier niet ingaan op de specifieke situatie van onze cliënten, ons echtpaar W & P.

Maar pivoteren is jouw strategie aanpassen zonder dat jouw visie noodzakelijkerwijze moet veranderd zijn.

Ik maak ter illustratie deze vergelijking :  je stapt niet in jouw auto en zegt tegen jouw gps : ‘ hey gps waar wil ik heen?’

Jouw GPS weet dat niet, het is een tool, een robot die je helpt te geraken waar je wilt geraken.

Dus jouw visie, jouw doelen en waarden zijn het einddoel waar je heen wilt.  Maar als je onderweg een obstakel tegen komt dan rijdt je niet met jouw wagen in op dat obstakel telkens opnieuw in de hoop dat het obstakel gaat verdwijnen.

Met de hulp van jouw GPS vind je de weg rond het obstakel.

Met behulp van jouw financiële gps, netjes in de cloud ter jouwer beschikking en door ons regelmatig geactualiseerd, vinden we de weg naar jouw einddoel en gaan we obstakels van het moment uit de weg.

 

 

 

Dit is het succes van onze routeplan-aanpak.  We verfijnen dit al enkele jaren, we implementeren en voeren uit zodat uw doelen in zicht blijven.

Wij blijven alvast enthousiast genoeg om de hele tijd samen met je vooruit te kijken en te sleutelen aan de beste route naar jouw gewenste einddoel.

Als we rond de jaarwisseling onze nieuwe website lanceren kan je een halfuurtje in onze agenda prikken om dit aspect van naderbij met ons te bespreken.

Ja, jij –  lezer van deze blog – mag dan een half uurtje tijd in onze agenda reserveren voor een vrijblijvende videosessie waarin je alles te weten komt over wat Financial Life Planning kan betekenen.

Tot dan moet u even telefoneren om een verkennend gesprekje in te lassen.

Alvast een fijne werkweek gewenst,  houd het veilig en gezond !

 

Jos Drees

Master Financial Life Planning

by Kinder Institute of Life Planning

0495 18 28 99   –   jos@cring.be

 

 

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943