Heeft u vragen?

Vakantieplan – Rust = Financial Life Planning

Zomerse mijmering vanop vakantie.

De zomermaanden juli en augustus hebben ons weer volop toegelaten mensen te omhelzen en uit te nodigen. Het effect van fijn samenzijn kan je zelfs aflezen in jouw bloedwaarden.

Mijn vakantie, waar ik nu nog middenin zit, is daar een mooi staaltje van.  Met familie op vakantie gaan, restaurantjes bezoeken, stevige wandelingen en wat langere fietstochten dan normaal, gezellige babbels op een terras.

Ik kreeg meermaals een ingeving om hier even rond te communiceren met jou, beste lezer. Simpelweg door het gevoel dat bij mij en mijn medereizigers opkwam.

Mensen die op hun gemak zijn en zich in een veilige omgeving weten, dat voelt super.  We willen allemaal deze toestand als ‘normaal’ beleven, terwijl er tegelijk zoveel in de wereld gebeurt op dit ogenblik.  Het is dat uitzonderlijk fijne gevoel dat bij de resultaten van Financial Life Planning hoort.

Voor iedereen is deze zomer weer een verzamelmoment van plezante ervaringen op nieuwe plaatsen, we koesteren deze momenten terecht in het bijzijn van de mensen waarvan we houden.

Als RLP-coach – Financial Life Planning-  help ik mijn cliënten zulke gevoelens een heel jaar door te ervaren.  Je mag heus hoge verwachtingen koesteren tegenover het leven.  De kunst is om zelf de motor te zijn van de realisatie van die verwachtingen.   In mijn vorige blog toonde ik je al dat dit zelden een kwestie is van één grote sprong. Het is de cumul van zeer vele kleine stapjes in de goede richting.

 

 

 

De GPS voor zulk een parcours,  die leveren wij met heel erg veel passie aan een langzaam aangroeiend aantal zelfstandige ondernemers en hun familie.  Langzaam aangroeiend omdat het maatwerk is zoals het bèste maatwerk dat jouw interieurarchitect je kan voorleggen.  Met chirurgische precisie zorg wordt besteed aan al jouw individuele waarden en normen.   Ieder van ons krijgt dingen voor de voeten geworpen die we niet zagen aankomen.  Daarrond overleg kunnen plegen met iemand die je echt kent en begrijpt.  Da’s de geweldige taak waar wij ons op richten, die ons motiveert en waaar onze cliënten de grootste waarde aan hechten.

 

Welk gevoel we vooral doen verdwijnen uit het leven?   Teleurstelling

 

Teleurstelling  komt immers vaak voort uit een mismatch tussen verwachting en realiteit. Tegelijk moeten we mensen vaak helpen bij het ontdekken en omschrijven van hun verwachtingen.  Het belang van deze oefening kan niet genoeg worden benadrukt.

Als je niet weet naar welke haven je wilt zeilen, is geen enkele wind immers écht de juiste.   Stel je voor dat je enorme verwachtingen had van je pensioen, om er vervolgens achter te komen dat de verwachte vrijheid niet helemaal is zoals je dacht dat het zou zijn.

 

De toxische cocktail  : verwachtingen  –  teleurstellingen

Door enkel ‘hoop’ te vestigen op jouw verwachtingen, zonder een bijpassend actieplan kom je er niet.  Al snel loop je het risico dat alles wat minder is dan wat je in gedachte hebt.  Het leidt dan onvermijdelijk tot teleurstelling – of het nu gaat om het weerzien met vrienden, uit eten gaan, reizen, cultuur opsnuiven – of zelfs het uitproberen van nieuwe gezonde levensgewoontes.

Ons vak, Financial Life Planning, strekt zich uit tot alles waar we naar uitkijken in het leven.

 

Dat is waarom bij Cring en Drees Life Services, het voor ons het belangrijk is om te begrijpen wat jouw doelen aandrijft.  Welke waarde het bereiken van jouw doelen zou teweegbrengen, hoe het jouw gevoel positief zou veranderen.

Financial Life Planning gaat niet louter over het afvinken van dingen op een bucketlist.  Het gaat ook niet over een getal,  noch rendementspercentages.  Het gaat over begrijpen wat jou leidt tot jouw verlangens, waarderen wat je al hebt, en hoe soms de oplossing veel voor de hand liggender kan zijn dan je zou denken.

 

Zomerse raad en zomerse mijmering.

 

Het belangrijkste is om het hier en nu te waarderen – dit moment in de tijd, en dankbaar te zijn voor wat er nu gebeurt. Het is misschien niet helemaal zoals je het bedoeld had of zoals je verwacht had.  Maar nu is alles wat we hebben – morgen komt misschien niet en gisteren is voorbij.

Dus waarom tijd en energie besteden aan een gevoel van teleurstelling omdat je vandaag nog niet hebt waar je op gehoopt hebt?

Je bent immers onderweg en het complete plan is een duizend stappenplan.

 

Je hebt een heus plan en dàt brengt vertrouwen en rust.

 

Momenten van teleurstelling worden alsmaar minder en de momenten die je kan koesteren rijgen zich aaneen.   Probeer het huidige ‘normale’ te waarderen, omarm de kansen, en zet intussen je verwachtingen zo hoog als je zelf wilt.

Wij varen met je mee en tezamen houden we de koers in het oog.  We zullen op tijd van de juiste wind gebruik maken en koers zetten naar jouw haven. Onze zesmaandelijkse kompas-gesprekken zijn als een frisse wind die je vooruit stuwt en tot actie aanzet.

 

 

 

 

 

Graag tot over 14 dagen.

 

 

Jos Drees

Gsm : 0495 182899

jos@cring.be

 

 

De informatie in dit document wordt ter goeder trouw verstrekt zonder enige garantie en is uitsluitend bedoeld als achtergrondinformatie voor de lezer. Het vormt geen beleggingsadvies, aanbeveling of aanbieding van diensten of producten. Het is zeker niet bedoeld om een voldoende basis te bieden voor het nemen van een investeringsbeslissing. Het is de verantwoordelijkheid van personen die een belegging wensen te doen om zich goed te informeren.  Laat je alle documenten bezorgden die je volgens alle toepasselijke wet- en regelgeving moet ontvangen en neem die rustig door.  Beleggen is niet voor iedereen noch op eender welk moment in het leven aan te raden. Het vergt professionele begeleiding van een onafhankelijk adviseur.  Zelfs een super gediversifieerde belegging kan altijd in waarde dalen en bij een plotse uitstap uw vermogen doen dalen. Contacteer uw adviseur en vraag maatwerk dat vanuit uw verwachtingen en wensen.

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943