Heeft u vragen?

Verwelkom 2021 – vrijheid – slimmer omgaan met jouw financiën

We zijn blij je in 2021 te mogen verwelkomen.  Laten we hopen dat het hét jaar van de terugkeer naar vrijheid en normaliteit wordt.

Bij Cring zijn we daarvan overtuigd en geven we er daarom ook via deze blog een lap op.  Iedereen mee in 2021 inzake kennis over financiën, geld, sparen en beleggen.   Simpel uitgelegd en daardoor bevattelijk voor iedere lezer.

 

En toch starten we met een uitspraak van een hyper slimme wetenschapper : Albert Einstein.

Hij kwam met de beroemde uitspraak : “Samengestelde intrest is het achtste wereldwonder. Hij die het begrijpt, verdient het … hij die het niet begrijpt … betaalt het.”

 

Het lijkt er echter op dat het merendeel van de sparende Belgen dat wonder van samengestelde opbrengst niet kennen, laat staan waarderen of voor zich aan het werk zetten !

Altijd jammer als we mensen pas zeer laat in hun leven dit kunnen laten inzien en we dan in een strategie terecht komen van ‘beter laat dan nooit”.

Als het gaat om de opbouw van een aanvullend pensioenkapitaal is het belangrijkste uitgangspunt:  “ hoe eerder hoe beter”.

 

Om dit te verduidelijken geef ik je een simpel rekenvoorbeeld.

Stel je wacht tot jouw 45 ste om per maand 1.000€ aan de kant te zetten.  Je doet dat gedurende tien jaar en stopt dan met storten. Je laat het opgebouwde kapitaal staan en dat rendeert bij wijze van voorbeeld aan 7% gedurende al die jaren.   Op jouw 65ste heb je dan 375.000€  bij elkaar.

In het andere scenario spaar je van jouw 25ste tot jouw 35 ste die 1.000€ per maand.  Bij een opbrengst aan 7% per jaar verzamel je een kapitaal op jouw 65ste van 1,5 Mio €. Einstein noemde dit het wonder van samengestelde intrest. Het vroeg starten van een spaarplan maakt een enorm verschil.

Je merkt het, een cijfervoorbeeld.  Die 7% is ‘maar’ een cijfer en de 25 jarigen die 1.000€ iedere maand kunnen wegzetten voor het ‘échte later’, die zijn niet dik gezaaid. In die leeftijdsgroep heb je immers vele andere uitdagingen en verwachtingen voor de eerste 10 komende jaren.

 

 

 

Bij Cring gaat het er natuurlijk niet enkel om te sparen/beleggen voor een moment in de verre toekomst.

Neen, als Financial Life Planners, staan we liefst zo vroeg mogelijk aan jouw zijde en kijken we evenzeer naar de wensen en behoeften op de korte termijn (2–5jr) en middellange termijn (5-15jr). Het leven moet immers nu, elke dag weer, geleefd worden en liefst van al met alle ingrediënten erin die jou blij maken.  Op onze aandacht voor ideale mix van de korte én van de lange termijn, daarop kan iedereen bij CRING rekenen. We helpen je inkomsten en uitgaven in balans te brengen en te houden.  Zicht te krijgen op de te verwachten evolutie van jouw persoonlijke financiën.  Kortom échte financiële assistentie en niet louter een focus op het slijten van financiële producten.  Inzicht krijgen, controle nemen en leven, elke dag weer…  leven !

Door een goed plan te hebben waarin ook correct wordt omgegaan met alle risico’s ervaar je gerustheid.  Jouw financieel kompas geeft altijd de route aan en helpt je koers te houden in alle omstandigheden, ook in een jaar zoals 2020.

 

 

 

Mijn volgende blog behandelt specifiek onze tips voor twintigers.  De blog daarna zal de dertigers hun strategie aan u voorleggen …  we gaan zo door tot en met onze route-adviezen voor tachtigers (blog maart 2021) Elke leeftijdsgroep houdt best een stevig oogje op hun financieel kompas. Iedere leeftijdsgroep heeft andere verwachtingen, wensen en doelen.  CRING weet dat en helpt je gepast op weg !      Boeiende blogs in het vooruitzicht !

Graag tot binnenkort !

 

Jos Drees

Master Financial Life Planning

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943