Heeft u vragen?

Waarom is een bestendige opdracht je BFF?

De afgelopen twee maanden deelden we in onze blogs onze ideeën voor het opzetten van een slim besturingssysteem voor jouw financiën.

Ik heb bij de toelichtingen over inzichten 1 t.e.m. 5  vaak over bestendige opdrachten gesproken.  Daarom lijkt het me op zijn plaats een beklijvende blog over ‘de bestendige opdracht’ te schrijven.  Allicht verrassend dat ik hierop inga?  Wel, lees dit korte stukje verder uit tot het einde.

 

Aan de titel van deze blog kan je zien dat ik het bovendien een bijzonder instrument vind.

 

BFF ?   Een BFF is iemand waar je op kunt vertrouwen en bouwen en iemand die je nooit in de steek zal laten.

 

Toen ikzelf maar net begon te werken, keek ik elke maand naar mijn inkomsten, uitgaven en mijn spaargeld. Denk hierbij aan mijn uitleg bij “Inzicht1”  (Herlees deze Blog eventueel HIER).

Laten we zeggen dat ik lange tijd weinig tot geen vooruitgang boekte. Vooral omdat mijn ‘spaarsysteem’ ervan afhing of ik de tijd nam om te berekenen wat ik die maand kon sparen of niet.

Dat veranderde drastisch toen ik overstapte van een handmatig proces naar enkele bestendige opdrachten.  Ik begon meetbare vooruitgang te boeken inzake mijn financiële doelen.

Ik heb dit in de loop der jaren zeer krachtig zien werken voor al mijn cliënten. Dus laten we hier eens dieper op ingaan – waarom het werkt, hoe je het moet doen, en hoe je je eigen voortgang kunt beoordelen.

 

 

 

 

Ik geloof echt in de kracht van discipline en routines.

Ik ontdekte dit bijvoorbeeld ook toen ik terug begon te joggen, enige jaren na mijn legerdienst (lang geleden).  Waar het op neer komt, is dat als je een routine hebt, je oneindig veel succesvoller zult zijn in het bereiken van je doelen.

Als je je bijvoorbeeld ten doel stelt om elke andere dag te sporten, moet je dat net zo automatisch laten verlopen als tandenpoetsen. Je vraagt je nooit af of je vandaag je tanden moet poetsen, of wel?

De actie die je dichter bij je financiële doelstellingen brengt moet net zo goed een no-brainer zijn en net zo automatisch.

 

Jouw financiën zijn niet anders. Door het instellen van een bestendige opdracht voor jouw spaardoelen elke maand, verwijder je de noodzaak voor discipline en het overwinnen van de beperkte menselijke wilskracht waar we allemaal al eens aan ten prooi vallen (zucht).

Herlees eventueel de vorige blogs hierover  :  Inzicht2 en Inzicht3 en Inzicht4.

 

Neem eerst de tijd om uit te rekenen wat jij kan toepassen voor jouw doelen, zet die bestendige opdrachten op en vergeet ze!

 

Vanuit praktisch oogpunt betekent dit dat je die automatische overboekingen moet instellen om elke maand op dezelfde dag uit te voeren.

Ik weet alvast dat het het handigst is om die overboekingen 1-2 dagen na elke loonstorting te laten plaatsvinden.   Zodanig dat het geld niet per ongeluk wordt uitgegeven. Uit het oog, uit het hart, toch?

Dit systeem werkt voor jouw spaarrekening, pensioensparen, jouw MMS,  jouw sparen voor de lange termijn en veel meer. In principe helpt het bij elk financieel doel dat je je stelt.

Daarom raden we het zo hard aan.  Het ergste wat je kan doen is de bestendige opdracht na een paar maanden annuleren.  Ik durf te wedden dat je dat niet zal doen, omdat je zo blij zult zijn dat je vooruitgang boekt in de richting van jouw doelen en dat je er zelden over hoeft na te denken.

 

 

Probeer het zelf uit, laat die bestendige opdrachten lopen zonder omzien tot einde 2022 en bekijk dan wat je verwezenlijkt hebt.   Je zult enthousiast worden, misschien zelfs echt gaan houden van jouw bestendige opdracht(en).

Zoals je ook houdt van jouw BFF.

 

 

 

Ik zie je graag terug lezen over 14 dagen.

 

Jos Drees

Gsm : 0495 182899

jos@cring.be

 

 

De informatie in dit document wordt ter goeder trouw verstrekt zonder enige garantie en is uitsluitend bedoeld als achtergrondinformatie voor de lezer. Het vormt geen beleggingsadvies, aanbeveling of aanbieding van diensten of producten. Het is zeker niet bedoeld om een voldoende basis te bieden voor het nemen van een investeringsbeslissing. Het is de verantwoordelijkheid van personen die een belegging wensen te doen om zich goed te informeren.  Laat je alle documenten bezorgden die je volgens alle toepasselijke wet- en regelgeving moet ontvangen en neem die rustig door.  Beleggen is niet voor iedereen noch op eender welk moment in het leven aan te raden. Het vergt professionele begeleiding van een onafhankelijk adviseur.  Zelfs een super gediversifieerde belegging kan altijd in waarde dalen en bij een plotse uitstap uw vermogen doen dalen. Contacteer uw adviseur en vraag maatwerk dat vanuit uw verwachtingen vertrekt, niet vanuit het ‘product-van-de-week’.

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943