Heeft u vragen?

Wat doe je als je weet dat iets waar is ?

Afgelopen week kregen we onze websitebeheerder op bezoek voor een jaarlijks gesprek.  We kregen lof toegezwaaid voor onze niet aflatende energie in het communiceren met jullie via onze twee wekelijkse blogs en emailcampagne.  Waar we die energie en gedrevenheid vandaan haalden, vroeg ze ons .

Lieven en ik keken elkaar aan en gaven haar het volgende antwoord  :

 

Als je iets hebt waarvan je weet dat het waar is, niet alleen vandaag maar zelfs op de lange termijn,

kun je het je veroorloven om er veel energie in te steken.

Deze wijsheid is niet alleen van toepassing op de Cringaanpak inzake financiële planning, maar ook en niet in het minst op investeren.

Ondanks het gebrek aan duidelijkheid over wat er zou kunnen gebeuren in de mondiale economie, op politiek vlak en op de financiële markten, weten we dat bepaalde dingen werken ten gunste van de verstandige en gedisciplineerde investeerder.

Lieven illustreert dat voor jullie in zijn blog van deze week door de resultaten sinds 1 januari van dit jaar tot vandaag toe te lichten.

U kent intussen onze rode draad :  we baseren ons bij CRING louter op de proefondervindelijk en academisch bewezen lange termijn waarheden inzake beleggen.

Ongeacht wat er in de toekomst kan gebeuren – met inbegrip van de mogelijke effecten van de Brexit – of de handelsoorlog tussen China en het Amerika van Donald Trump.  Als investeerders kunnen we vertrouwen op een aantal waarheden.  Markten werken vrij goed en zijn moeilijk te verslaan. Dus is het oppikken van het beschikbare marktrendement via lage kosten en in goed gestructureerde polissen in België super zinvol om tal van redenen.  Dit allemaal hier gaan toelichten zou deze blog akelig lang maken, wat ik dus niet ga doen.

Een brede spreiding van de portefeuille die ervoor zorgt de altijd aanwezige risico’s goed te diversifiëren, zal altijd de kern vormen van een succesvolle langetermijnstrategie.  Het balanceren van de risico’s van aandelen door ze te mengen met obligaties van hoge kwaliteit zorgt voor een extra goede verzekering.  Tot slot:  geduldig zijn en gedisciplineerd blijven (het handhaven van je filosofie en strategie in de loop van de tijd) zijn van fundamenteel belang voor het behalen van de rendementen die je nodig hebt om je financiële doelen te verwezenlijken.

 

 

Ja, je mag altijd enige onzekerheid of zelfs angst ervaren.  Maar je moet geruststelling halen  uit de beleggingsprincipes die achter je portefeuille zitten.  De rit kan hobbelig zijn, maar je bent op de juiste plaats.

We wensen jou een voortreffelijk 2020 toe. We hopen dat onze tweewekelijkse bijdrage je zal helpen op het juiste pad te geraken naar het leven dat jij waardevol en belangrijk vindt.

Nodig jezelf gerust uit op de koffie bij ons, eender wanneer in 2020 om ons op de proef te stellen met jouw wensen en verwachtingen.

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943