Heeft u vragen?

Welke hindernissen er geen meer zullen zijn !

In mijn vorige blog gaf ik het voorbeeld van onze cliënt die met het idee rond liep dat hijzelf gewoon niet goed was met geldzaken.  Ik toonde u, de lezer van de vorige blog, waarom u niet hoeft te wanhopen, moest ook u datzelfde denken.

Ik beëindigde de blog met de resultaten van een zeer uitgebreide Britse studie : het hebben van een plan beïnvloedt alvast schrikwekkend positief uw gemiddelde netto vermogen.

 

Niet alleen in landen zoals de Verenigde Staten of  het Verenigd Koninkrijk  is Financial Planning al jaren aan een steile opgang bezig.  Desondanks is er nog heel veel werk als je weet dat zelfs in de Verenigde Straten 75% van de mensen géén plan hebben.  Nochtans weten de meesten aldaar dat ze écht zelf in belangrijke mate moeten instaan voor hun oude dag.   Alleszins veel meer dan wij hier in België (denken te)  moeten doen.

Over veertien dagen zal ik praktisch ingaan op hoe je een plan best opmaakt en vorm geeft.

 

Vandaag vertel ik u alvast welke vragen u niet meer zullen verontrusten als ze u in de toekomst zullen gesteld worden, mits u een écht persoonlijk plan heeft   :

 

1)  Wat kan ik doen om vanaf vandaag al belangrijke stappen te zetten richting een ontspannend leven en tegelijk financieel succesvol bezig te blijven ?  Ik wil meer vakanties nemen, vaker erop uit trekken met mijn partner en ronduit meer genieten. Krijgen we dat geregeld  ?

 

 

2) Als ik straks stop met werken, mijn bedrijf verkoop of overdraag aan de volgende generatie, ga ik dan toekomen ?  Welke verwachtingen mag ik hebben inzake de evolutie van mijn vermogen tussen mijn zestigste verjaardag en mijn 95ste ?

 

 

 

3)  Als ik morgen kom te overlijden, gaan mijn nabestaanden verder kunnen ? Welk deel komt de staat opeisen en hoe houden we dat onder controle ?  Hoe anticipeert mijn plan daar best op rekening houdend met mijn wensen ?

 

 

 

4)  Als straks mijn kinderen (of kleinkinderen)  mij komen vragen om hen financieel vooruit te helpen. Hoe ver kan ik hierin gaan zonder mezelf later in de problemen te brengen ?

 

 

tip

 

5)  Dat tweede of derde verblijf in het buitenland, of aan onze kust, ga ik dat kunnen aanhouden ?   Ga ik er eentje kunnen aanschaffen ?

 

 

 

6)  Hoe ga ik om met specifieke doelstellingen zonder de familiale harmonie te schaden ?   Zeg maar zonder dat de toekomstige Kerst- en communiefeestjes hun gezelligheid verliezen !

 

 

 

7)  Leef ik eigenlijk wel het leven dat ik zou willen leven ?  Gaat mijn nalatenschap écht dat worden wat ik graag zou willen ?

 

 

 

Vanaf de volgende blog gaan we, beetje bij beetje dat zo’n plan samenstellen.  Doe je mee ?   Welkom in onze kring,  welkom bij CRING  !

Je mag ons altijd voor een vrijblijvend videogesprek vragen –  uw eigen Waarden & Wensen gesprek.  Ik heb het daarover al eerder met u gehad in de voorgaande blogs.  Zet de stap,  het kan zelfs digitaal en vanop afstand.  Tijd om Corona te gebruiken in uw voordeel en te starten met de opmaak van uw eigen plan.   Uw coach staat ter beschikking,  maar dat vermoedde u al   ?!

 

Jos Drees

Master Financial Life Planning

by Kinder Institute – Boston(USA)

 

Contact

CRING BVBA
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@cring.be
FSMA 115093
RPR 0479.427.943